Beeld: Laura Vervaart


29 januari 2024 – Kate neemt haar baasje, Laura Vervaart, een paar keer per dag mee uit wandelen in Transwijk en doet daar voor de Zuidwester verslag van. 

“Moet je hier eens ruiken!” roept Bobbie. Ze staat een stukje verderop bij wat natte grond. Ik ben nog bezig met Nala achterna rennen. Samen rennen we naar Bobbie toe en ze heeft helemaal gelijk. Het ruikt heerlijk bij de natte grond. “Dames! Niet doen!” Mijn baasje weer. Hebben we iets heel lekkers gevonden wat je eigenlijk gewoon op wilt eten, mag het niet. Oké, misschien heeft ze wel gelijk, want als Nala en Bobbie dat eten, krijgen ze buikpijn en Bobbie had gisteren al buikpijn. Nu niet meer trouwens.

Bobbie en Nala zijn mijn beste vriendinnen. Soms rennen we achter elkaar, soms dan zijn we aan het stoeien, of we blaffen wat of we gaan samen ontdekken. Ik ken ze nu al een tijdje, eerst Nala en toen Bobbie. Nala is kleiner dan ik, maar kan echt ongelooflijk hard rennen. Die hou ik echt nooit bij, maar gelukkig rent ze soms wat minder hard voor mij, zodat ik haar toch af en toe kan pakken. En dan draaien we het weer om en pakt ze mij. Met stoeien win ik wel bijna altijd, maar zij is ook wat kleiner dan ik. Bobbie is even groot en ook al zo snel. Ik ben niet zo’n heel snel hondje. Ik kan wel hard rennen, maar niet zo heel, heel, heel hard. Gelukkig ben ik wel ouder dan zij, dus ik ken allemaal andere trucjes om samen toch leuk te spelen.

Vanmorgen kwamen we elkaar toevallig tegen aan het begin van het Park. Ik had samen met mijn baasje Bobbie en haar baasje opgehaald, want samen lopen is veel leuker. Ik geloof dat onze baasjes het ook wel goed met elkaar kunnen vinden. En toen was Nala er ook nog en konden we een heel eind samen lopen. Op het speelveldje ook nog even met de bal gespeeld en daarna weer terug naar huis. Eigenlijk mag iedere dag wel zo zijn. Buiten spelen zonder dat het regent, mijn twee beste vriendinnen om mee te spelen en snuffelen en daarna thuis nog wat lekkers ook! Ja, dit leven is perfect voor mij. Ondanks dat er soms ook dingen zijn die niet leuk zijn, zoals de witte jas en alleen thuis blijven. Als ik daarna weer buiten mag spelen met Bobbie en Nala, is alles weer goed.