1 juni 2022 – Wellicht heb je haar gezicht al wel eens gezien: Sara Niknam (19) was afgelopen gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar op plek zes van Socialisten Utrecht en zij is in die tijd veel in de weer geweest in onze buurt voor de campagne. Sara: ‘Ik woon nu ongeveer een jaar op Kanaleneiland, ik ben verhuisd vanuit Rotterdam voor mijn studie. Ik volg de studie BSc Liberal Arts and Sciences met de hoofdrichting Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin gehad in de wijk, dus bij deze: mijn vijf tips in de buurt!

1.LANGS DE ROOSEVELTBOULEVARD

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal in Kanaleneiland zit een uitgestrekte boulevard waar je waarschijnlijk al bekend mee bent. Dit is een van mijn favoriete plekken om ‘s avonds een wandeling te maken. Er is mooi zicht op de zonsondergang, er hangt een gezellige sfeer, en het is leuk om er bootjes te kijken. Daarnaast bevindt zich in het gras een variatie aan speeltuinen, sportplekken en -veldjes en zitplekken.

2. AWESOMESPACE

Op de Marcopololaan zit, in een vrij nietsvermoedend oud GGD-gebouwtje, eigenlijk een grote retro-gaming genaamd stichting Awesomespace. De ruimte is van binnen gevuld met oude gameconsoles en andere nostalgische gaming- en popcultuur-gerelateerde dingen. Het wordt gerund door vrijwilligers en je kan op woensdag- en vrijdagavonden tussen zeven en elf gratis aanbellen om binnen te komen kijken. Het is opgedeeld in verschillende themakamers en er zit zelfs een bar die drankjes en snacks verkoopt. Perfecte plek voor een leuk uitje met vrienden dus! Lees meer op hun eigen site: www.awesomespace.nl.

3. KRINGLOOP DE WIJKWINKEL

Net als elke andere student met een eigen plek ben ik dol op de kringloop. Het is niet alleen betaalbaarder, maar maakt het ook makkelijker om een woning in eigen smaak in te richten zonder dat het een rib uit m’n lijf hoeft te kosten! Kringloop de Wijkwinkel is een grote zaak, met een uitgebreide selectie aan tech, kleding, platen, boeken, meubels, et cetera. Ik ben persoonlijk weer gebruik gaan maken van oude dvd’s, gezien het wisselende en ergens toch wat te onbetrouwbare aanbod van streamingsdiensten, en die waren hier gelukkig ook goedkoop op de kop te tikken! Kringloop de Wijkwinkel is een gezellige kringloop en wordt grotendeels gerund door vrijwilligers en mensen met dagbesteding. Leuk om met vrienden een middagje te gaan snuffelen, handig als je nog meubilair nodig hebt.

4. PARK TRANSWIJK

Waarschijnlijk ook al bekend: Park Transwijk. In Rotterdam ben ik aan de rand van de stad opgegroeid, met vrij veel groen. Nu, wonende in Zuidwest, mis ik dat groen wel een beetje. Gelukkig zit er een vrij centraal gelegen park in onze wijk. Het is een fijne plek om te wandelen, fietsen, en om een rondje te lopen door de kinderboerderij. Al ben ik uiteraard geen kind meer, blijft het leuk om geitjes te aaien, lammetjes te kijken, een rondje te lopen langs de knaagdieren en de varkentjes, et cetera. Mijn partner is helaas een stuk minder van de dieren dan ik, dus ik heb deze lente nog weinig lammetjes gezien. Voor mensen met kinderen (of mededierenliefhebbers!) is het uiteraard ook een ideaal daguitje in de buurt. Verder is er ruimte om te barbecueën, skaten, of om gewoon in het zonnetje te picknicken. Er zit een flink meer in het park met in het midden een eilandje voor de vogels, dus ook leuk om gansjes te spotten (al sissen ze soms eng, aldus mijn partner).

5. DE IKEA

Wat is er idealer dan op fietsafstand van de IKEA wonen? Goedkoop uit eten of een snack kunnen halen, makkelijk nieuwe meubels of decoratie kunnen kopen zonder extra te hoeven betalen voor bezorging, of gewoon een rondje lopen voor wat inspiratie. Ik ben zelf fan van de plantenafdeling, ze hebben een groot assortiment en de prijzen zijn goed. De Ikea is tot verrassend laat open, dus leuk om ’s avonds langs te gaan voor een winkeltripje en wat te eten.