20 november 2023 – Je kent ze vast wel, al die ganzen in het park en nu ook steeds meer in Transwijk zelf. Heel veel mensen vinden ze maar vervelend, maar eigenlijk vind ik ze wel leuk. Stiekem dan. Niet verder vertellen hoor, zeker niet aan mijn baasje.

Weet je wat het met ganzen is? Ze zijn groot en maken herrie en doen alsof ze heel eng zijn, maar eigenlijk zijn ze dat niet. Ja, oké. Ze zijn een beetje eng als er minigansjes zijn. Ik wilde daar ooit een keer aan snuffelen en toen kreeg ik zomaar een por van de snavel in mijn zij. Dat was niet heel aardig en deed best wel pijn. Maar ik geloof dat ik het wel snap. Die minigansjes zijn natuurlijk de puppy’s.

Ik heb ook ooit puppy’s gekregen en toen moesten onbekenden ook niet dichtbij komen. Ik deed dan ook gemeen tegen iedereen die ik niet kende die in de buurt kwam, want ik moest natuurlijk mijn pups beschermen. Die waren nog zo klein… Van ganzen wist ik alleen niet dat miniganzen hun puppy’s zijn. Maar nu wel en zal ik die altijd met rust laten. Als dieren hier in Transwijk en in het park moeten we elkaar een beetje helpen, toch?

Maar ik laat ze niet altijd met rust hoor, soms dan staan ze op een plek waar ze niet thuishoren. Of dat vind ik dan hoor. En dan ren ik er soms eventjes achteraan. Niet te hard, ik zal ze nooit pijn doen, maar gewoon een beetje achtervolgertje spelen. Ze rennen eigenlijk altijd dan het water in en dan blijf ik op de kant staan. Want wie wil er nou nat worden? Ik niet hoor. Maar dat doe ik niet zo vaak meer, meestal zijn ze op plekken waar ik niet bij mag van mijn baasje, zoals midden op de weg of op het steigertje. Best wel jammer.

Weet je wat ganzen ook hebben? De meest verrukkelijke poepjes. Echt waar. Ze zijn groen en ruiken zo ongelooflijk lekker! Eigenlijk wil ik ze allemaal opeten en er doorheen rollen, want het smaakt lekker en dan heb ik ook nog eens die heerlijke geur op me. Ook dit mag ik alweer niet van mijn baasje. Ik vind dat zo stom! Maar ik mag nog wel even ruiken en vaak doe ik er dan even een plasje overheen, zodat iedereen weet dat dat mijn drol is. En daar blijft dan iedereen vanaf, zodat ik later (als niemand kijkt) ik er alsnog doorheen kan rollen. Stiekem. Best wel slim toch? Ik ben ook een heel slim hondje…