Roos Kroeders (links): beeld Nicole Nibbering

6 oktober 2023 – In deze rubriek stellen we iedere editie van De Zuidwester vijf vragen aan één van de bewoners van Kanaleneiland, Transwijk of de Merwedekanaalzone. Deze keer maken we een uitzondering en is het woord aan Roos Kroeders, huisarts in haar eigen praktijk bij Gezondheidscentrum Kanaleneiland.

Tekst: Nicole Nibbering

1 – Wilt u zich kort voorstellen aan de lezers van De Zuidwester?
Ik ben huisarts Kroeders in huisartsenpraktijk Kroeders bij Gezondheidscentrum Kanaleneiland. In juni 2022 heb ik de praktijk overgenomen van mijn voorganger Ria van Bodegom. Ik heb daarvoor met veel plezier samen met haar gewerkt. Samen met mijn collega’s dr. Vissenberg en dr. Baak werk ik in de praktijk. We werken allemaal drie dagen per week in de praktijk en willen daarin zoveel mogelijk continuïteit bieden. Dus als je bij een dokter bent geweest voor een klacht, proberen we je altijd bij dezelfde dokter weer een afspraak te geven. Behalve natuurlijk als het gaat om spoed.

2 – Waarom bent u huisarts geworden?
Ik vind het belangrijk om in contact te zijn met mensen. Hen zo professioneel mogelijk te helpen en te ondersteunen waarin ik dat kan. Ik vind het fijn om als team samen te werken en daarin mijn professionaliteit te laten groeien.

3 – Wat is uw favoriete plek in Zuidwest Utrecht?
Het Krachtstation vind ik een fijne en inspirerende plek. Het is een plek die veel betekent voor de wijk.

4 – Wat is iets dat u zou willen veranderen in onze wijk?
Ik zou graag een plek in de wijk willen waar gezondheid centraal staat. We hebben al een prachtig gezondheidscentrum waar apotheek, fysiotherapie, cesartherapie, huidtherapie, logopedie en podotherapie nauw samenwerken. Maar ik zou het heel mooi vinden om met nog meer zorgprofessionals een zo veelzijdig mogelijk aanbod aan ondersteuning te bieden voor de bewoners van de wijk. Zodat het gevoel van gezondheid onder de bewoners verbetert.

5 – Heeft u nog tips voor de bewoners?
Ben trots op deze mooie wijk, waarin er zoveel gedaan wordt voor elkaar. Het is een unieke plek. Laten we die vasthouden en zorgen dat we elkaar zoveel mogelijk helpen.