6 oktober 2023 – Mijn mens was laatst helemaal niet lief voor me: ik moest namelijk onder de douche. Oké, het zou kunnen dat het iets te maken heeft met dat ze “jakkie” zei toen ik buiten door dat heel lekker ruikende bruine spul had gerold en mezelf er goed mee ingesmeerd had. Ik bedoel: iedereen wil toch naar poepjes ruiken? Het is echt heerlijk! En je kunt de andere honden laten weten dat jij degene die gepoept heeft, heel erg aardig vindt. Dat is toch alleen maar lief?

Maar goed, blijkbaar hebben mensen daar weer andere ideeën over die ik niet zo goed snap. Maar ik moest dus onder de douche. En ik haat de douche.

Eigenlijk vind ik alles waar ik nat van word, stom. De regen, de douche. Ik zou bijvoorbeeld nooit zomaar gaan zwemmen. Nee, stel je voor! Veel te koud en te nat. Al die andere honden die de vijver in springen in de zomer? Nee, niet voor mij. Ik blijf wel op de kant staan. Bovendien vind je de meeste poepjes op de kant en niet in de vijver zelf. Het gaat om al die lekkere geurtjes, niet dan?

Maar terug naar de douche. Ik wist het eigenlijk al een beetje toen we thuis kwamen. Mijn mens keek een beetje raar. En ze deed ook niet meteen mijn halsband af en ik kreeg ook niet meteen mijn ochtendsnack, die ik altijd na het wandelen krijg. Nee, in plaats daarvan deed ze de deur naar de badkamer open. Ik ging nog in de hal zitten en keek op mijn allerliefst naar haar, maar ze was niet over te halen. De douche in.

Eerst dat water, helemaal nat, maar het was wel lekker warm. En toen kwam dat rare schuimspul met een geurtje wat mijn lekkere geurtje weghaalt. Maar ik werd wel gemasseerd op mijn rug. Dat was ook wel fijn. Toen kreeg ik het een beetje koud, maar er kwam weer warm water. Precies op tijd. Daarna werd ik met de handdoek afgedroogd, en daarna nog een keer en mocht ik in een hele grote handdoek op de bank liggen, mét een heel erg lekker kauwbot.

Eigenlijk was het achteraf niet zo heel erg. Maar de volgende keer doe ik het niet weer hoor, want nat blijft raar en vies.

Vraagje: weet iemand trouwens hoe je de nat buiten kunt stoppen? Die is namelijk koud en dan word ik niet gemasseerd…

VOLGEND ARTIKEL

Betrokken