12 februari 2022 – In navolging van Overvecht heeft de Werkwinkel afgelopen november de deuren op twee nieuwe locaties geopend voor bewoners uit Kanaleneiland, Rivieren- en Dichterswijk: Werkwinkel Zuidwest. Wie op zoek is naar passend werk, vrijwilligerswerk of een leuke opleiding kan er terecht om zijn/haar kansen te vergroten. De Werkwinkel denkt mee en kijkt wat er mogelijk is. Iedereen is welkom!

De Werkwinkel is gevestigd in het Krachtstation aan de Amerikalaan. Linda Timmermans geeft als projectleider graag wat uitleg over de ins en outs. “Wij voegen de kennis en ervaring van alle relevante organisaties op het gebied van werk en het zoeken naar werk samen en helpen mensen op weg in wat voor hen dikwijls een woud aan informatie is”, begint Linda enthousiast haar verhaal. “Voor mensen op zoek naar passend werk of een leuke opleiding is het vaak lastig om daarover relevante info te vinden. Waar staan vacatures? Hoe solliciteer ik of hoe stel ik een curriculum vitae (cv) op? Welke opleidingsinstanties of opleidingen zijn er en welke kansen bieden die opleidingen mij op de arbeidsmarkt? Daarover is verspreid over het internet veel informatie te vinden en hulp bij het gericht zoeken is vaak welkom.”

“Ervaringen tot nu toe leren dat veel mensen met een brede vraag bij ons binnenwandelen”, vult collega Loes aan. “Zij zoeken werk en hulp bij het te volgen traject. Wat daarbij wel opvalt is dat veel van onze bezoekers een klein netwerk hebben en dikwijls ook een achterstand op digitaal gebied. Het gaat dan ook niet altijd om het vinden van passend werk op dat moment, maar bijvoorbeeld om hulp bij de te bewandelen weg!” De Werkwinkel moet gezien worden als een neutraal en onafhankelijk initiatief dat niet zozeer nieuw is, maar wel een plek waar alles samenkomt, dichtbij de mensen. “Fijn dus als mensen gewoon eens komen binnenwandelen voor een kennismaking en een kopje koffie”, besluit Linda. “Niks moet natuurlijk, maar wij denken graag vrijblijvend met iedereen mee! Hopelijk kunnen we hier later nog eens vertellen hoe het loopt.”

WERKWINKEL ZUIDWEST (NIEUW!)

zuidwest@werkwinkelsutrecht.nl

www.werkwinkelsutrecht.nl

Krachtstation Amerikalaan 199 3526 VD Utrecht

Open inloop: Dinsdag van 9.00 tot 12.30 uur Donderdag van 13.00 tot 16.30 uur