12 februri 2022 – Afgelopen vrijdag 28 januari was de feestelijke opening van het eerste mini-bibliotheekkastje in Kanaleneiland, een initiatief van Stichting Asha met veel andere partners in de wijk. Kanaleneiland krijgt er in totaal vijf nieuwe mini-biebs bij. En dat is goed nieuws, want lang niet voor ieder kind is lezen vanzelfsprekend. Met een mini-bieb voor de deur wordt een boek pakken veel makkelijker. De boeken die er in staan zijn gratis geleverd door de bibliotheek Utrecht. Zie je zo’n kastje? Pak dus vooral een boek of leg er zelf één in terug. De kastjes zijn geadopteerd door enthousiaste bewoners die ze verzorgen. Het initiatief werd financieel gesteund vanuit het Initiatievenfonds. De eerste mini-bieb vind je bij het Krachtstation, de tweede is in februari geopend bij de Da Costaschool.

TERUGBLIK ONTMOETING ADENAUERLAAN

Op 15 januari kwamen bewoners, politie en gemeente samen op de Adenauerlaan om te praten over de herinrichting van de straat en ervaringen over het wonen. Er waren bewoners aanwezig die er al vijftig jaar wonen én bewoners die er pas twee weken wonen. We presenteerden tekeningen van de herinrichting die als het goed is in april – mei wordt opgepakt. Met een mooie opkomst van ongeveer veertig bewoners en verschillende afgevaardigden van politie en gemeente werd het door meerdere mensen ervaren als een waardevolle ontmoeting, zeker voor herhaling vatbaar dus.

WIJKWANDELING MET HANS-PETER

Wil jij Kanaleneiland ontdekken of juist beter leren kennen? Ga mee op een gratis wijkwandeling door Kanaleneiland. Bewoner en Kanaleneilandkenner Hans-Peter Lassche neemt je mee door de wijk en laat je een aantal leuke en interessante plekken zien. De wandeling duurt twee uur in totaal en deelname is gratis.

  • Wanneer? Donderdag 10 maart en donderdag 24 maart 15.30-17.30 uur.
  • Kosten? Gratis
  • Startlocatie: voor wijkbureau Zuidwest, Al Masoedilaan 188
  • Hoeveel? Maximaal 15 deelnemers. Bij genoeg interesse gaan we meer wijkwandelingen organiseren.
  • Aanmelden? Stuur een mail naar: zuidwest@utrecht.nl en vermeld datum en aantal deelnemers.

HOUD DE EENDJES GEZOND

Wist je dat brood of andere voedselresten voeren aan eenden en andere vogels niet goed is voor ze? Ze worden dan namelijk sneller ziek. Brood of andere voedselresten op straat trekt ook ratten aan. Gooi daarom voedselresten niet buiten, maar altijd in de gft-bak.