Studenten helpen bewoners op Kanaleneiland

Op Kanaleneiland, tegenover de HEMA op winkelcentrum NOVA, is vanaf 12 oktober een groep studenten van start gegaan met ‘Loket 1’, waar bewoners uit de buurt terecht kunnen voor gratis hulp bij administratieve of juridische vragen. Daarbij kun je denken aan ondersteuning bij het invullen van formulieren, het aanvragen van een DigiD of hulp bij de uitleg van een brief.

‘Levensecht’ leren Loket 1 is een initiatief van het Business & Administration College op Kanaleneiland (onderdeel van ROC Midden Nederland) in samenwerking met Academie van de Stad en bedoeld om ‘levensecht leren’ te bevorderen. De mbo-studenten die bij Loket 1 aan de slag gaan, volgen de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener of Medewerker HRM en worden door zogenaamde ‘skillscoaches’ van het HBO gecoacht in hun praktijkvaardigheden. Vanuit Loket 1 ervaren de studenten hoe het is om mensen te ondersteunen en kunnen ze tegelijkertijd iets betekenen voor de bewoners van Kanaleneiland.

Het advies van de studenten is gratis. Loket 1 is vanaf 12 oktober 2021 geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 uur tot 13 uur, in winkelcentrum NOVA.

Academie van de Stad Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving. Als ideële stichting en sociale ondernemer zet Academie van de Stad maatschappelijke studentenprojecten op in Amsterdam, Utrecht en Almere met thema’s als jeugd en educatie, integreren en participeren, wonen en leven, veiligheid, werken en economie en stedelijke ontwikkeling.