Utrecht is bijna jarig en dat is natuurlijk een feestje waard. In 2022 vieren we dat de Domstad 900 (!) jaar stadsrechten heeft. Jij kunt mee bedenken hoe deze bijzondere verjaardag gevierd wordt!

Wist je dat Utrecht één van de eerste steden van het land is? Op 2 juni 1122 heeft Utrecht stadsrechten gekregen. Om de 900e verjaardag van de stad te vieren wordt een feestelijk programma opgesteld. Het bijzondere verjaardagsfeest begint op de Stadsdag (2 juni 2022) en duurt tot en met Sint Maarten (11 november 2022).

DOE MEE MET JOUW IDEE!

Help mee het feestprogramma van Utrecht 900 jaar samenstellen! Of je dat nu alleen doet, met je buren, buurthuis of met je bedrijf: het mag allemaal! Wil jij bijvoorbeeld een straatfeest organiseren met de hele buurt? Of wil je toffe ontmoetingsplekken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten? Laat je fantasie de vrije loop. Het verjaardagsfeest heeft een thema en dat is ‘Stad zonder muren’: een verwijzing naar de gastvrijheid van Utrecht. Je vindt dit thema terug in de eisen voor de subsidie en het is de bedoeling dat je die koppelt aan jouw plan. Laat je inspireren door voorbeelden die op Instagram (vieringutrecht900) en Facebook (Utrecht 900 jaar) worden gedeeld.

TEAM UTRECHT 900 ONDERSTEUNT

Alle Utrechters met een tof idee kunnen een plan indienen en subsidie aanvragen bij de gemeente. Het team van Utrecht 900 helpt je graag met je plan én subsidieaanvraag. Meer informatie vind je op: www.utrecht900.nl