VOLLENHOFPLANTSOEN

Het wijkbureau ondersteunt bewoners en ondernemers regelmatig met een bijdrage uit het Initiatievenfonds.

Ella Huisman uit Transwijk vertelt: “Ik was al een tijdje aan de slag in het groen in de buurt. Ik kreeg daar veel complimenten over en ontmoette ook veel buren, waaronder Kris. Samen besloten we het nog groter aan te pakken. Zo ontstond het idee voor het Vollenhofplantsoen, een stuk groen in zelfbeheer op de hoek van de Van Vollenhovenlaan en de Struykenlaan. Hannah Jansen van wijkbureau Zuidwest hielp ons met een aanvraag voor het initiatievenfonds. De wijkopzichter hielp ons met advies over inrichting en planten. De gemeente verwijderde vervolgens alle aanwezige struiken, er werd een pad aangelegd, banken geplaatst en houtsnippers geleverd. Ik mocht zelf bepalen welke planten er kwamen. In oktober plantten we samen duizend planten en tweehonderd bollen. De planten slaan goed aan en de eerste bloemen zijn zichtbaar! Nu maar wachten op de lente. En als er onkruid opkomt, gaan we dit met buurtbewoners zelf onderhouden. Doe gerust mee, of geniet op het bankje van de mooie bloementuin!”

 

WELKOMHUIS IN KANALENEILAND

Mensen die gevlucht zijn voor oorlog of vervolging moeten in een nieuw land een bestaan op zien te bouwen. Wie in Utrecht komt, heeft er een plek bij gekregen waar je extra welkom bent: het Welkomhuis. Je kunt er terecht met al je vragen. En iedereen mag komen kennismaken of meedoen.

Heb je ideeën voor activiteiten? Wil je misschien vrijwilliger worden in het Welkomhuis? Kom langs, je vindt het Welkomhuis in Krachtstation Kanaleneiland, Amerikalaan 199. Iedere werkdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur. De koffie en thee staan klaar!