Als je last hebt van psychische of fysieke problemen kun je het gevoel krijgen ‘vast’ te zitten. Het is moeilijk om de deur uit te gaan, andere mensen te ontmoeten of activiteiten te ondernemen. Het kan dan helpen om de blik weer naar buiten te richten. Stichting BlauwLicht doet dat met de cursus In Beeld. De cursus wordt al jaren met veel succes aangeboden in de wijk Overvecht en komt nu ook naar Kanaleneiland.

Projectleiders Jacqueline Besemer en Jeanne Klaassen vertellen over de unieke aanpak van In Beeld. “In de cursus gebruiken we fotografie om mensen weer te laten ontdekken waar je nog wél energie van krijgt. Het fotograferen stimuleert deelnemers om naar buiten te gaan en te focussen op de positieve dingen in het leven. En dat werkt, zien en merken wij, deelnemers vertellen ook dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en minder piekeren. De aanpak is laagdrempelig, iedereen kan meedoen. De Stichting werkt samen met huisartsenpraktijken, Buurtteam, DOCK en andere partijen in de wijk. Volgend jaar maart start de eerste cursus. Voor die tijd kunnen bewoners deelnemen aan workshops die op verschillende plekken worden georganiseerd.” Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar info@blauwlicht.org

Stichting BlauwLicht De Alchemist, Europalaan 2, 3527 KS Utrecht

-Jacqueline Besemer: Jacqueline@blauwlicht.org, 06-22240249

-Jeanne Klassen: jeanne@blauwlicht.org, 06-11127250