Woningcorporatie Mitros wil de gebouwen aan de Lomanlaan 103-105 in Transwijk, ook bekend als De Zusters, slopen en er circa 215 nieuwe huurappartementen voor terugbouwen. De voormalige kantoorgebouwen zullen plaats maken voor twee moderne woontorens in een nieuwe open en groene omgeving als verbinding tussen de wijken en Park Transwijk.

De twee bestaande kantoorgebouwen werden eerder al omgebouwd tot vrij kleine één- en tweepersoonswoningen zonder balkon en zijn inmiddels tevens verouderd. Daarom is er in de plannen voor gekozen om de bestaande gebouwen te vervangen door nieuwbouw met meer en betere woningen die voldoen aan de eisen van deze tijd: energiezuinig en comfortabel.

Door flink hoger te bouwen dan de huidige zeven verdiepingen komen er bijna twee keer zoveel woningen in De Zusters. Nu zijn er 123 huurwoningen, waarvan 91 regulier verhuurd. Daarnaast wonen er jongeren via Stichting Veste en is kinderdagverblijf De Oase er gevestigd. In de nieuwbouw komen straks circa 215 appartementen voor reguliere huurders van Mitros.

Op de begane grond komt ruimte voor horeca of een andere ontmoetingsplek en de parkachtige inrichting rondom de gebouwen zal een natuurlijke overgang vormen tussen Kanaleneiland, Transwijk en Park Transwijk. Zo wil men het groene entreegebied en het park meer onderdeel en ontmoetingsplek maken van de buurt.

Voor meer informatie, kijk op www.mitros.nl/projecten/loman – laan-103-105/ of op www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/nieuwbouw-loman-laan-103-105/

VORIG ARTIKEL

Ramadan 2021