En weer een leuke nieuwe ontwikkeling op Kanaleneiland, dit keer aan de Marco Pololaan. Het voormalige gebouw van Buurtteam Kanaleneiland Zuid kreeg een mooie bestemming en daarmee ook een heel ander en bijzonder kleurrijk aanzien. Welkom Vechtclub Keiland!

Aan ondernemerschap geen gebrek, zelfs niet tijdens deze coronapandemie met alle daarmee samenhangende strenge maatregelen. Zo heeft creatieve broedplaats Vechtclub XL er sinds februari een vestiging bij… en wel op Kanaleneiland. Met Vechtclub Keiland aan de Marco Pololaan 71 biedt Vechtclub XL nóg meer ruimte aan creatieve professionals die zich voornamelijk bezighouden met ‘fysieke arbeid’. Denk aan theatermakers, muzikanten en keramisten.

Ook nu is de vraag naar creatieve werkplekken erg groot en de wachtlijsten bij Vechtclub XL lopen over. Tijd om meer ruimte te creëren en daarom is er werk gemaakt van een tweede locatie van ruim 2000 m2 in het voormalige kantoorpand uit 1970 aan de Marco Pololaan, nu deels werkplaats en deels kantoorruimte voor creatieven. De eerste huurders, waaronder Pocket Productions, Defigners en twee theatergezelschappen Studio Figur en MATROSE, zijn er al actief.

Ben jij een creatief ondernemer en wil je weten of er nog mogelijkheden zijn om een ruimte huren in Vechtclub Keiland, dan kun je je aanmelden via www.vechtclub.nl. De beschikbare ruimtes variëren van 12m2 tot 68m2. Bezichtiging op afspraak is mogelijk. Vechtclub XL is al sinds 2012 gevestigd op het voormalige OPG-terrein aan de Europalaan in de Merwedekanaalzone en geniet van daaruit inmiddels grote bekendheid als creatieve broedplaats