Wie nog spullen in de schuur heeft staan die niet (meer) gebruikt worden, maar die te goed zijn om weg te gooien, kan die spullen sinds enige tijd aanbieden in de WhatsApp weggeef-ruil-leengroep Kanaleneiland e.o.. Binnen die groep  wordt naar van alles gezocht en van alles aangeboden, het maakt dus niet uit om wat voor spullen het gaat. Het contact binnen de WhatsApp groep verloopt rechtstreeks, dus aanbieder en ontvanger vinden elkaar direct, zonder tussenkomst van anderen. Wie iets aan te bieden heeft of wie iets zoekt meldt dat in de groep en wie het betreffende item zoekt of heeft reageert, zo simpel! Inmiddels zijn al heel wat aanbiedingen en oproepjes geplaatst.

Initiatiefnemers van de groep zijn Amina Berkane Abakhou en Gabriel Erlach, twee bekende namen op Kanaleneiland en ook beiden in De Zuidwester al eerder onderwerp geweest van interviews en nieuws rond andere projecten. “Het initiatief kwam min of meer per ongeluk tot stand”, licht Gabriel ons enthousiast toe. Tijdens een gesprek over spelletjes van elkaar lenen kwam het idee voorbij om dat aan elkaar te Appen. En dat werd weer gecombineerd met het idee dat iedereen thuis aan het opruimen is, of lijkt, en dat daarbij veel wordt weggegooid! Als je spullen stuk zijn, je gebruikt ze niet meer of je wilt gewoon graag wat nieuws, denk dan na over wat je ermee doet. Een tweede leven is mooi door je spullen aan te bieden bij de kringloop, kapotte objecten bij de milieustraat te brengen of door ze bij de weggeef-ruil-leengroep van Amina en Gabriel aan te bieden. Maar gooi ze zeker niet zomaar of ondoordacht in de prullenbak! De groep is Zuidwest gericht en aanmelden gaat vooralsnog via familie en/of bekenden. Er wordt vanwege het enthousiasme al nagedacht over een Facebookgroep, maar dat is nu nog te vroeg! Bij interesse, laat het ons weten!