12 december 2023 – Er is een nieuw initiatief in de maak bij BOKS Jongerencultuurhuis. Men wil graag een inspirerende leerschool creëren die jonge filmmakers voorziet van de nodige training, workshops, stages  en de mogelijkheid om daadwerkelijk films en documentaires te maken. BOKS bestaat inmiddels 15 jaar en heeft vestigingen op Kanaleneiland, in Overvecht en Leidsche Rijn

BOKS Filmmakers
BOKS streeft ernaar om jongeren met beperkte toegang tot kunst en cultuur de kans te geven om filmmaker(s) te worden. BOKS Filmmakers is een nieuwe tak van BOKS die alle disciplines op het gebied van film omvat. Zelf spreken ze van the SEEN, wat staat voor jongeren die gezien mogen worden: die in de schijnwerpers mogen staan en van wie de creativiteit eindelijk herkent mag worden. Of moet worden zelfs. Anderzijds gaat het over de scène. Een begrip dat zowel verwijst naar een scène uit een film als naar de scene waar jongeren deel van uitmaken en de film-scene (het containerbegrip voor alles wat met film te maken heeft). BOKS is voor dit nieuwe initiatief op zoek naar steun om Utrechtse jongeren de kans te bieden zich op het gebied van film (in de breedste zin) creatief te uiten en zich te ontwikkelen tot waardevolle partners van de Utrechtse filmscene.

Draag bij via crowdfunding
Om dat doel te bereiken heeft BOKS financiële steun nodig om de juiste mensen aan te trekken, kwalitatieve apparatuur aan te schaffen en tijd te investeren in de jongeren. Daarvoor is een crowdfunding gestart om de benodigde middelen en mensen te verzamelen en een verschil maken in het leven van deze jongeren. Daartoe wordt een non-formele filmschool oprichten die aan alle eisen van deze tijd voldoet en zelfs meer dan dat. Denk aan wekelijkse workshops, masterclasses, opdrachten in het veld, netwerkmogelijkheden, uitwisselingen en nog veel meer. BOKS heeft daarvoor alle mogelijke hulp nodig om dit geweldige initiatief te ondersteunen. Deelnemen kan via
www.voordekunst.nl/projecten/16228-boks-filmmakers. Maar je kunt natuurlijk ook anderen vragen om bij te dragen of dit bericht delen onder ke vrienden en kennissen.

Wil je meer weten over BOKS, kijk dan op www.bokscultuurhuis.nl