Frank en Tineke


29 januari 2024 – Je las hier al eerder over onverwachte sportlocaties op de Woonboulevard en in het tegenovergelegen bedrijvengebied langs het Merwedekanaal, bekend onder de naam Business Eiland Utrecht. In dat laatste gebied vind je echter nog een bijzondere sportaanbieder. We nemen je even mee…

Bij MLab maken ze ‘gewone mensen’ ongewoon sterk. In gezellige maar kleine groepen onder begeleiding van ervaren coaches werken ze aan deze missie. MLaB combineert de principes van CrossFit (hoge intensiteit, constante variatie, krachttraining en meer) met zelfexpressie, vechtsport en ademwerk. Voor alle niveaus, levensfases en alle leeftijden.

‘Fit lijf, fitte geest’, dat is de missie van MLab aan de Eendrachtlaan 114. ‘Niet zozeer vanuit een vaste methode’, stelt oprichter Frank van der Meulen op de website van MLab, ’maar vanuit een algemeen begrip van kracht en conditietraining, waarbij wel altijd wordt uitgegaan van geldige principes die ervoor zorgen dat je flexibel, goed onderbouwd en vanuit je integere zelf kunt coachen.’ Het hart van de aanpak binnen MLab wordt dan ook gevormd door ‘Principle Centered Coaching’. Frank: ‘Het is onze missie om mensen te helpen en te begeleiden om zoveel mogelijk uit het leven te halen. Door op een bewuste manier aan je fysieke en mentale kracht en conditie te werken, sta je sterker in je leven en geef je jezelf meer opties in het leven. Je lichaam wordt je gereedschap.’

Frank doet al zijn hele leven aan sport, van judo tot inline skaten, skateboarden, snowboarden, nin jutsu en breakdance. Tijdens zijn studietijd deed hij aan judo, boksen, kickboksen, krachttraining, hardlopen en capoeira. Op zijn dertigste kwam hij in aanraking met het olympisch gewichtheffen en in 2014 werd hij Nederlands kampioen om vervolgens zijn eigen school te starten (Gewichtheffen Utrecht) en daarmee een gat in het Utrechtse aanbod op te vullen. Het was toen dat hij ook in aanraking kwam met CrossFit. Als atleet ligt zijn hart nog steeds bij het gewichtheffen. Hij is dan ook nog steeds actief in de sport. Als atleet, als coach en bij de Nederlandse Gewichthefbond NGB. Bij MLab is Frank de headcoach en hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van alle andere coaches, maar ook met de programmering.

MLab is begonnen vlak bij het Utrecht Science Park en later verhuisd naar Business Eiland Utrecht. Daar komen inmiddels ook redelijk wat sporters vandaan, net als uit Hoograven en Rivierenwijk. Tineke, de partner van Frank, is inmiddels mede-eigenaar en tevens coach. ‘We zijn langzaam gegroeid in ons totale aanbod’, licht zij toe. ‘En die groei bereikte zijn hoogtepunt tijdens de coronaperiode, toen sporten met alle beperkingen van dien voor veel mensen een hoogtepunt van de dag was, logisch. Ons doel is om de mensen die wij coachen gelukkiger te maken. Daarom kijken wij niet alleen naar je prestaties als sporter, maar naar je hele fysieke, je mentale en emotionele leven.’ Dat belooft dus nogal wat, maar met een vast team van momenteel tien trainers en coaches wordt dagelijks vol enthousiasme en betrokkenheid gewerkt aan het invullen van die mooie belofte.

VOOR MEER INFORMATIE
Eendrachtlaan 114, 3526 LB Utrecht
www.mlab.life
030-2074146
info@mlab.life