7 november 2023 – Nog even geduld, maar op zondag 26 november is het weer tijd voor het jaarlijkse Winterwinkelen! De creatieve broedplaatsen Vechtclub XL, Kanaal30 en de Createur openen dan hun deuren en mensen die op zoek zijn naar unieke cadeaus voor de feestdagen kunnen er gratis terecht voor design en ambacht van Utregse makers. En tussen het winkelen door of op de route er naartoe kun je terecht bij Karma Kebab en Beton-T.

Ontdek de makers
Tijdens Winterwinkelen 2023 kunnen bezoekers in de creatieve broedplaatsen verborgen houtwerkplaatsen en keramiekateliers ontdekken. Je kunt er in gesprek gaan met de makers en je laten verrassen door zowel oude ambachten als nieuwe technieken. Op 2 locaties presenteren ook andere makers uit de stad hun werk. Er is een uitgebreid aanbod aan keramisten, modeontwerpers, sieradenmakers, houtbewerkers, illustratoren, food, lasersnijders en 3D printers. Daarnaast hebben de locaties een bruisende programmering voor jong en oud in petto. Van exposities met kunst, fotografie en film, creatieve workshops tot DJ’s, spoken word en jeugdtheater. En je kunt er genieten van lekkernijen bij de lokale horeca, zoals een koffiebranderij, bierbrouwer, lunchcafé en restaurant.

Op de route
Op de route tussen de broedplaatsen in Merwede kunnen bezoekers bij Karma Kebab de lekkerste plant powered kebab vinden en op Beton-T kennismaken met de Betonnerie, een tweedekans markt waar omwonenden hun tweedehands spullen verkopen.

Utregs ambacht
Eva Maasen, programmamaker Vechtclub XL: ‘Met Winterwinkelen bieden we bezoekers de kans om kennis te maken met de Utrechtse makers die ons gebied rijk is. Daarnaast bieden we plek aan andere Utrechtse creatieven. Met ons initiatief stimuleren we Utrechtse makers, waardoor de ambachten die onze stad rijk is behouden blijven voor de toekomst.’

Datum: zondag 26 november
Tijden: 12.00 – 18.00
Locaties: Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur.
Op de route: Karma Kebab en Beton-T
Website: www.makersvanmerwede.nl

Entree gratis!