20 oktober 2023 – Gemeente Utrecht heeft een onderzoek gedaan naar het buurtcentrum. Wat bleek? Veel bewoners willen graag aan bestaande activiteiten meedoen of een ruimte (bijvoorbeeld de keuken) reserveren om zelf iets te organiseren, maar ze denken dat ze niet de doelgroep zijn. Erg jammer, want het buurtcentrum is er voor iedereen, ook voor jou!

In Utrecht zijn er tientallen buurtcentra waar jij ook welkom bent. In de meeste buurtcentra kun je zelfs dagelijks (vaak gratis) van 9:00 – 23:00 uur een ruimte reserveren om zelf een activiteit te organiseren. Denk aan:

 Samen koken

 Spelletjesavonden organiseren

 Spaanse taalles geven

 Filosofieclub starten

 Kledingruilavonden organiseren

 Samen sieraden maken

 Workshop (interieur)styling organiseren

Alleen feestjes en horeca-activiteiten zijn niet mogelijk.

Meer informatie vindt je op www.utrecht.nl/kaninhetbuurtcentrum

Welke activiteit zou jij willen organiseren in het buurtcentrum? Je bent welkom!