7 oktober 2023 – We werken op Kanaleneiland aan een buurtagenda. Samen met bewoners, ondernemers en organisaties uit de buurt willen we de situatie en kansen van bewoners verbeteren. In een buurtagenda staan afspraken over wat de buurt belangrijk vindt en waar we als buurt gezamenlijk aan willen werken.

Tekst: Susan van Wersch

Het wijkplatform, de wijkcoöperatie, de wijkwethouder en het wijkbureau kozen samen de eerste thema’s waaraan we gaan werken: werk, jeugd, leefbaarheid (schone stad, verkeersveiligheid) en armoede. Bewoners bevestigen deze thema’s in gesprekken op straat.

Tijd voor actie!
De eerste ideeën zijn al uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de afvalcontainers op de J.C. Maylaan. Kinderen uit groep 4 van de Kaleidoscoop kregen les over afval en maakten een ontwerp. Die ontwerpen kun je nu zien op de ondergrondse containers rondom de school. Zo breng je toch met plezier je afval weg?

Aan de Marco Pololaan willen bewoners de zeecontainers met speelgoed vullen, zodat alle buurtkinderen iets hebben om mee te spelen. En de stenen op het plein aan de Alexander de Grotelaan moeten plaatsmaken voor groen als het aan de bewoners ligt. Ook bij de Columbuslaan zijn er plannen van bewoners om de speeltuin en spetterbadjes mooier te maken. Wordt vervolgd!

Kom langs en doe mee
We hebben jou ook nodig! Want alleen dan maken we van de buurtagenda een succes! Heb je een goed idee voor de jeugd in jouw straat? Of om de buurt schoner of veiliger te maken? Of wil je graag meehelpen? Stuur een e-mail naar zuidwest@utrecht.nl of kom langs op het wijkbureau aan de Al Masoedielaan 188. Dat is boven de bibliotheek.