Quincy en Romaysa

19 mei 2023 – Big Brothers Big Sisters Utrecht (BBBSU) is een maatjesproject voor kinderen en jongeren (6-18 jaar) uit de hele stad, die opgroeien rond of onder de armoedegrens. Mijn naam is Elsemiek Homminga. Ik woon in Transwijk en werk als matchcoördinator voor dit prachtige project. Graag neem ik jullie mee in het verhaal van één van onze hartverwarmende matches: Romaysa en Quincy.

Tekst Elsemiek Homminga

“Ik zoek iemand waarmee ik doordeweeks kan afspreken, want FC Utrecht-dagen zijn heilig” zegt Romaysa (14 jaar) met een grote glimlach wanneer ik bij haar en haar moeder op de bank zit. Als matchcoördinator ga ik op zoek naar een maatje dat leuke, nieuwe dingen met haar gaat ondernemen en waarmee ze een vriendschap op kan bouwen.

Niet lang na het gesprek met Romaysa zit ik bij een andere buurtbewoner aan tafel: Quincy Zweers (29 jaar). Ook met haar voer ik een uitvoerig gesprek, want zij heeft zich als vrijwilliger ingeschreven bij onze organisatie. “Ik wil me inzetten voor de maatschappij en merk dat ik me in een bepaalde sociale bubbel begeef. En daar wil ik graag uitstappen! Ik hoop dat dit vrijwilligerswerk me daarbij helpt” vertelt ze mij, terwijl ze een kop thee inschenkt. Romaysa en Quincy blijken praktisch buren te zijn en veel dezelfde interesses te hebben. Inmiddels zijn zij drie maanden geleden gematcht en hebben ze van alles ondernomen. Van cupcakes bakken en wandelen met de hond tot
aan salto’s maken in een trampolinehal. “We zien elkaar elke woensdagmiddag en ik vind het eigenlijk nog veel leuker dan ik had verwacht!” vertelt Quincy mij aan de telefoon.

DOE JE MEE?
Ken jij een kind/jongere voor wie een maatje fijn zou zijn? Of wil je je graag inzetten als vrijwilliger? Aanmelden kan via onze website www.bbbsutrecht.nl Met Big Brothers Big Sisters zetten we ons met liefde in voor matches uit de hele stad. Dus ook in Kanalaneiland en Transwijk. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Big Brothers Big Sisters Utrecht (BBBSU)
Vliegend Hertlaan 4c
3526 KT Utrecht