19 mei 2023 – De broedplaatsen in de wijk Merwede pakken groots uit met lokaal talent! Tijdens het Midzomer Festival vieren Kanaal30, Vechtclub XL, Beton-T, De Createur en Karma Kebab samen de zomer met een bomvolle zomerse programmering voor jong en oud. Op het festival ben je als bezoeker niet alleen toeschouwer. ’Bezoekers worden door onze creatieve ondernemers geïnspireerd om hun eigen creativiteit de vrije loop te laten en zichzelf open te stellen voor nieuwe ervaringen’, aldus medeorganisator Annemieke Leeuwangh. De wijk Merwede zit vol creatief talent, van houtbewerkers tot muzikanten en van schilders tot bierbrouwers. Hier alvast een aantal highlights uit het programma.

Beton-T
Op het podium van Beton-T vind je verborgen parels uit de wijk. Naast lokale bands en singer-songwriters zoals I am Oak, Mattino en Ootes, krijgt ook jong talent van BOKS cultuurhuis Kanaleneiland een podium. Kom langs bij de nieuwe Rovertuin, een logeertuin voor buitenplanten, verzamel zaadbommen om je eigen buurt te vergroenen en kom chillen op de betonplaat. Beton-T is ook het vertrekpunt voor skate clinics van Skatepark Utrecht en boulder workshops van Boulderhal Sterk.

Vechtclub XL
In de grote zaal van Vechtclub XL staan film, interactief theater en mooie woorden op het programma. Je vindt er ook de lokale koffiebranderij, bierbrouwerij en restaurant met petanquebaan en stadsstrand.

De Createur
In de houtwerkplaats van de Createur kan je de hele dag terecht voor een creatieve workshop voor jong en oud. Maak je eigen vogelhuisje van gerecyclede materialen en krijg tips van een ecoloog over hoe je jouw huisje klaarmaakt voor je favoriete vogel. Leer de makers kennen, luister naar muziek, neem een drankje en geniet van pizza’s uit de zelfgemaakte oven.

Karma Kebab
Karma Kebab is de perfecte pitstop voor dit zomerse festival, hier vind je de lekkerste plant powered kebab. Overdag kan je er vintage shoppen bij Vino Kilo en workshops rollerskaten volgen. Toon in de avond je nieuwe verkregen kunsten tijdens de rollerdisco!

Kanaal30
Kanaal30 verandert in een Speeltuin voor de zintuigen. Laat je verrassen door een programma vol belevingen en workshops. Experimenteer met kleuren, geuren en materialen, zeefdruk je shirt, pimp je tote-bag. Doe mee met de proefquiz bij KEET of bekijk het filmprogramma van Kult Kino. Op het grote podium is de hele dag muziek van o.a. de 5-koppige meidenrockband SHE!, DJ Joep Edhardt en Yanna & Benjamin D Stryder, ga uit je dak en zing mee met De Anitaas.

Op de website www.makersvanmerwede.nl/midzomer vind je meer informatie en de volledige programmering.
De wijk is goed bereikbaar met het OV, of kom lekker langs op de fiets!

Datum: zondag 4 juni
Tijden: 12.00-18.00 (locatie Karma Kebab is open tot 23.00)
Locaties: Kanaal30, Vechtclub XL, Beton-T, De Createur, Karma Kebab
Entree: gratis
Website: www.makersvanmerwede.nl/midzomer