17 november 2022 – Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een editie van Winterwinkelen in Merwede. Zondag 27 november openen de creatieve broedplaatsen Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur en Karma Kebab in de toekomstige wijk Merwede weer hun deuren voor publiek. Neem een kijkje achter de schermen in de ateliers en ontdek het werk van lokale makers. Op de makersmarkt vind je producten van echte Utrechtse ontwerpers, zoals lokaal gemaakt porselein, sieraden, houtwerk, 3D prints, illustraties, meubels en meer. Je kunt ook creatieve workshops volgen, expo’s bezoeken en luisteren naar live muziek onder het genot van een lokaal hapje & drankje bij de lokale horeca.

Het autovrije Merwede wordt een unieke nieuwe Utrechtse stadswijk waar gezond en fijn samenleven centraal staan. Er komt volop groen en ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. En ook aan stadse voorzieningen wordt gedacht. Onderweg naar die toekomst valt er nu al genoeg te doen en te beleven in Merwede. Er wordt gewerkt door diverse (creatieve) ondernemers, er is ruimte voor evenementen, sport en recreatie en er zijn meerdere leuke restaurants en cafés te vinden. Verspreid over het gebied vind je Vechtclub XL, Kanaal30, De Alchemist, De Stadstuin en De Createur. Een inspirerende omgevingen met volop ruimte voor creatieve ondernemers, kunstenaars, dienstverleners etc. Ben je benieuwd naar die creatievelingen in Merwede, je vindt ze op de website van Makers van Merwede.