Een impressie van de voetballeeshoek bij de Bieb op de Neude


7 november 2022 – Van 26 september tot en met 5 november stond in Bibliotheek Kanaleneiland een heuse voetballeeshoek met boeken voor voetballers, sterspelers en FC Utrecht fans. En… een echt FC Utrecht-shirt, sjaals en zitzakken. In de voetballeeshoek konden bezoekers chillen en lekker lezen, want verhalen en voetbal, dat gaat heel goed samen. Het bleek een succes!

Met de voetballeeshoek steunde FC Utrecht de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest… kan ook een boek lezen’, om de leesvaardigheid en het leesplezier van Utrechtse kinderen te vergroten. Eerder stond de leeshoek in Bibliotheek Overvecht en Bibliotheek Neude. Sander van de Streek, speler van FC Utrecht, opende de voetballeeshoek Neude. Hij leest zelf ook graag, vooral spannende boeken, en leest zijn kinderen van 1 en 3 jaar oud elke avond voor. Woezel en Pip, nijntje, Het hoogste huis van de straat (voor de giraf). (Voor)lezen vindt hij heel leuk en belangrijk: “Ze vinden het heel leuk. De boekjes van nijntje rijmen en de oudste vult de zinnetjes zelf aan.”

VOETBALLEN EN VERHALEN

Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht, is blij met de voetballeeshoek: “Voetballen en verhalen, dat gaat heel goed samen. Er zijn zulke leuke en interessante boeken voor kinderen geschreven over voetbal. Daarom zijn we blij met deze voetbalhoek in de bieb. Kom lekker lezen!”

VANUIT HET HART

FC Utrecht wil als club, in het hart van de provincie, een bijdrage kunnen leveren aan een vitaler Utrecht. De club is oprecht betrokken en maakt de verbinding in wijk, stad en regio. De ondersteuning van de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ is onderdeel van het Vanuit het hart-programma. In dit kader is FC Utrecht ook een van de meer dan 40 ondertekenaars van het Leesoffensief Utrecht.

WIE DIT LEEST

Een kwart van de kinderen dreigt laaggeletterd van school te komen. Van jongs af aan lezen helpt dit te voorkomen. Met de campagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ wil Bibliotheek Utrecht alle kinderen van Utrecht gratis lid maken van de bibliotheek en stimuleren om meer te lezen. In deze campagne werkt Bibliotheek Utrecht samen met meer partners in de stad.