1 juni 2022 – Stichting BalanceBuddy is een organisatie die zich inzet voor de gezondheid van kinderen mede in Kanaleneiland. Binnen dit project worden getrainde leefstijlmaatjes gekoppeld aan gezinnen waarbinnen het kind hulp kan gebruiken met meer bewegen, gezonder eten en/of met het krijgen van meer zelfvertrouwen. Raha coördineert de stichting in Utrecht, waaronder in Kanaleneiland. Noa heeft de stichting vier jaar geleden opgericht en pakt de landelijke coördinatie op. Raha en Noa stelden elkaar eens een paar goede vragen.

NAAM: NOA TROLLMANN
Functie: Voorzitter Landelijk Bestuur en oprichtster van Stichting BalanceBuddy
Hobby’s: Basketballen, koken, mooie gesprekken met familie en vrienden voeren, fitnessen,
dichten en op het terras in het zonnetje zitten
Favoriete eten: Oei, ik vind héél veel lekker! Het eerste wat mij nu te binnen schiet zijn de Vietnamese spring rolls welke ik laatst met mijn bestuur gegeten heb. Dat pindasausje erbij is ook zo lekker. Verder ben ik dol op mango en avocado.

NAAM: RAHA MARYAM HESHMATIKHAH
Functie: Voorzitter Stedelijk Bestuur Utrecht
Hobby’s: Sporten, yoga, schilderen en in het park zitten met een goed boek terwijl de zon heerlijk schijnt!
Favoriete gerecht: Omdat ik een Iraanse achtergrond heb kan ik maar één antwoord geven: ghorme sabzi! Dat is een heerlijk groentestoofje dat met rijst geserveerd wordt (probeer het vooral als je het nog niet kent!)

*RAHA INTERVIEWT NOA*

1) Vertel eens Noa, waarom ben je Stichting BalanceBuddy eigenlijk gestart?

Ongeveer vier jaar geleden kwam ik via een stage in Utrecht in contact met kinderen die hulp kregen met hun overgewicht. Hierna bleef het gevoel aan mij knagen dat ik meer wilde betekenen voor deze kinderen. Daar heb ik werk van gemaakt. Het resultaat? Stichting BalanceBuddy! Een leefstijlmaatjesproject waar ik vroeger ook graag gebruik van zou hebben gemaakt.

2) Wat is het mooiste compliment dat je met de stichting hebt ontvangen?

Och, dit werk is zo mooi! Vooral de hartverwarmende complimenten van en over kinderen doen mij veel, bijvoorbeeld over hoe blij ze zijn nu ze meer zelfvertrouwen hebben en lekkerder in hun vel zitten. Verder vind ik het van vrijwilligers prachtig om te horen dat zij de werkomgeving als prettig hebben ervaren en veel geleerd hebben. Een van de stagiaires omschreef haar stage bij Stichting BalanceBuddy als ‘een warm bad’ waar ze in belandde. Soortgelijke complimenten zijn voor mij een enorme drijfveer om mijzelf vol in te zetten voor de stichting en haar vrijwilligers. Vrijwilligers die stuk voor stuk complimenten verdienen, zonder hen hielpen we nu niet zoveel gezinnen.

3) Waar zie jij BalanceBuddy verder over vijf jaar?

Over vijf jaar hoop ik dat we ondanks de geplande uitbreiding onze warme werkcultuur hebben kunnen behouden. Verder geloof ik dat wij op spelende wijze kinderen blijven helpen, waarbij we meegaan met de tijd.

*NOA INTERVIEWT RAHA*

1) Hoe vond jij het om de gezinnen te ontmoeten die we helpen?

Dat is een goede vraag… Enerzijds vond ik het mooi om een kijkje te nemen in de praktijk, wat mij nóg meer motivatie gaf voor Stichting BalanceBuddy. Anderzijds voelde ik dat ik zelf persoonlijk erg graag wilde helpen. Ik moest steeds een stapje terugzetten en beseffen dat ik niet álles kan doen.

2) Wanneer vind jij dat een match tussen een gezin en maatje geslaagd is? Wat belangrijk is, is dat iedereen zich comfortabel voelt, dat het maatje en het kind goed met elkaar omgaan en er allebei plezier aan beleven. Dit is mega belangrijk en alleen op die manier kunnen we iets bereiken.

3) Als je terugkijkt op je bestuursjaar waar ben je het meest trots op? Een makkelijke vraag! Ik ben super trots op de sportactiviteit die wij hebben georganiseerd voor kinderen die uit Afghanistan moesten evacueren vorig jaar. Met verschillende sponsoren hebben wij een middag heel leuk kunnen sporten met de kinderen en samen een hele leuke, gezonde lunch gemaakt. Zelf spreek ik Farsi, dus kon ik ook een beetje met de kinderen praten. Ondanks dat ik emotioneel werd, was het een heel leuke middag met veel blije kinderen!

AANMELDEN? Aanmelden voor gezinnen kan op: www.balancebuddy.nu/kind-aanmelden Bestuursleden kunnen hun motivatie en CV mailen naar: voorzitter@balancebuddy.nu