1 juni 2022 – “Beste Redactie, graag zou ik met jullie een artikel willen verzorgen over mijn bedrijf Graffitifun, dat is uitgegroeid tot één van de grootste graffitiaanbieders in Europa. Graag hoor ik wat de mogelijkheden zijn.” Met dat verzoek benaderde Michel Steers ons al eind februari dit jaar. Zijn idee leek ons wel leuk voor De Zuidwester en dus zochten wij Michel op bij de ‘graffitibrug’ achter IKEA op Kanaleneiland, waar hij en zijn team al ruim vijftien jaar (!!!) graffitiworkshops geven, ook wel bekend op Google als de ‘Graffitifun Hall of Fame Utrecht’.

De workshops van Graffitifun vinden plaats onder de Galecopperbrug, waarover het verkeer van de A12 nogal luid dendert, en zijn vooral voor de jeugd. Ze zijn dan ook erg populair bij kinderfeestjes. “Wij leren ze niet alleen de kunst”, licht Michel toe, “maar ook wat er gebeurt als je op een willekeurige muur in je wijk of buurt een muur volspuit, de boetes en het respect hiervoor. Zo proberen we om graffiti van de straat te houden. We betekenen dus ook echt iets voor de buurt en zijn daar een bekende.” In de afgelopen coronaperiode en door alle ingestelde maatregelen en lockdowns raakte de loop er behoorlijk uit, maar inmiddels zijn Michel en zijn team flink bezig om de draad weer op te pakken. “De loop zit er al weer behoorlijk in, maar uiteraard kunnen we alle aandacht gebruiken! We werken door heel Nederland op verschillende eigen locaties en zelfs internationaal voor grote en bekende klanten”, stelt Michel. Graffitifun is al jaren de beste aanbieder van graffitiworkshops in de Benelux. Een professioneel, enthousiast en ervaren team van ruim 32 artiesten houdt de boel draaiende. Dat zorgt er ook voor dat er eigenlijk nooit een workshop uitvalt, omdat het team gewoon altijd doordraait! Inmiddels was aandacht voor Graffitifun op onder andere RTVUtrecht, RTL4, RTLXL, RTLZ, De Telegraaf Amsterdam, SBS6, Hart van Nederland, NPO, NED3, Zapptv, op radio FRESH FM en VIDEOLAND! “Daar zijn we best heel trots op!”, stelt Michel.

GEWOON EEN KEER KIJKEN

Maar het beste beeld van wat Graffitifun concreet te bieden heeft krijg je toch door er gewoon een keer te gaan kijken en dat deden we afgelopen 9 april gedurende een drukke middag met veel groepjes die volop bezig waren met het luisteren naar de instructies, het maken van schetsen, het spuiten van hun eigen ontwerp op een eveneens eigen paneeltje en na de workshop op een echte graffitimuur. De betonnen draagconstructie van de stalen tuibrug is één langgerekt graffiti schouwspel. “Niet alles is van ons”, stelt Michel, “maar uiteraard hebben ook wij daaraan bijgedragen. Het is een legale plek waar soms elke dag wat anders te vinden is. Kinderen vinden onze workshops écht helemaal top en wij bieden de uitgebreide en aantrekkelijke graffitikinderfeestjes tegen leuke prijzen. Dat kan omdat we dit allemaal doen als hobby naast een fulltime baan. Maar het team bestaat wel uit professionele graffitiartiesten. Kortom, echt een aanrader om eens bij ons te boeken en het zelf te doen!” En wij van De Zuidwester kunnen dat alleen maar beamen, nadat we de deelnemers die middag hebben gevraagd naar hun beleving. Voornamelijk kinderen en hun ouders, maar ook één groep volwassenen uitten zich allemaal bijzonder enthousiast. Gaan dus!

Graffitifun: www.graffitifun.nl, www.personal-artist.nl, info@graffitifun.nl , 06-15828701, instagram @graffitifun (feestjes en winacties!)