1 juni 2022 – Een aantal jaren terug startte Pablo Serinyà met een kunstgalerij in Leerdam om daar de schilderijen van zijn in 2020 overleden vader Narcís Serinyà Gonzalez onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Als non-profit eenmanszaak heeft Pablo zich met de galerij als doel gesteld om elk schilderij dat hij van zijn vader heeft geërfd een waardige bestemming te geven. Een impressie van dat werk is te zien op de foto bij dit item. De moeite van een bezoek waard denken wij!

Narcís Serinyà Gonzalez werd in 1944 geboren in Barcelona als zoon van kledingpatroon tekenaar Siset Serinyà Sayol en moeder Maria Luz Gonzalez Villar. In 1954 werd zijn broer Juan geboren en Narcís groeide tot zijn 16de jaar op in Barcelona. Tijdens het regime van generaal Franco vertrok het gezin naar Venezuela en vestigde zich in hoofdstad Caracas. Op zijn 21ste kreeg Narcis heimwee naar zijn geboortestad en besloot zelfstandig terug te keren naar Barcelona. Hij bouwde hier een nieuw leven op en ging studeren aan de Escuela de Bellas Artes. In 1968 besloot hij samen met drie studiegenoten de Tarot Groep op te richten. Zij gaven het kunstenaarsblad Tarot uit en het geld dat zij daarmee verdienden werd gebruikt voor materialen, exposities en promotie.

In 1973 trouwde Narcis met een Nederlandse vrouw en kreeg met haar twee zoons, Marcel en Pablo. Rond 1975 startte Narcis met een selecte groep vrienden een reclamebureau wat resulteerde in een zeer succesvol bedrijf. In 1985 stapte hij echter uit het zakenleven om zich volledig op zijn passie te richten, het schilderen van natuur en poëzie op canvasdoek. Dat imposante, abstracte en kleurrijke werk is nu dus te zien in Serinyà Gallery. Voorheen nog gevestigd in Leerdam is Pablo inmiddels naar Utrecht verhuisd en sindsdien is zijn doel in positieve zin een beetje uit de hand gelopen. Inmiddels heeft hij sinds december 2021 een prachtig pand van 600m2 tot zijn beschikking aan de Kanaalweg 14 in de Merwedekanaalzone, geopend op zaterdagen en zondagen van 10:00 tot 18:00 uur of op afspraak.

Voor meer informatie, zie www.serinyagallery.com Kanaalweg 14 Utrecht Open: doordeweeks op afspraak Zaterdag en zondag van 10.00-18.00 uur.