1 juni 2022 – De aardappels, wortels en radijzen schieten sinds kort omhoog in de Alexander de Grotelaan. Zo’n vijftien kinderen tuinieren hier samen met buurtbewoner Roel en buurtpastor Titus in hun buurtmoestuin. Een aantal kinderen heeft er een eigen moestuinbak en een grote groep andere kinderen helpt met watergeven. Drie kinderen vormen het bestuur van de buurtmoestuin en vergaderen regelmatig over wat er nodig is. “En als iemand ergens onkruid ziet, dan geven we dat meteen aan elkaar door en halen we het eruit.” Het is zo’n succes dat er zelfs een wachtlijst is ontstaan. En wat is er nou het leukst aan zo’n buurtmoestuin? “Dat andere kinderen er blij van worden en dat je elkaar iets kunt leren”, roepen ze in koor. Zo leer je bovendien dat groente niet uit de supermarkt komt, maar gewoon uit de tuin. “Het is super leuk om zelf iets mee naar huis te nemen voor in de salade!”

Belangrijkste tip voor startende buurtmoestuinen? Wees vriendelijk tegen je buren en maak goede afspraken, aldus Ismail, Mohammed, Akram, Youssouf, Nassim, Bader, Achraf, Karim, Mustafa, Wassim, Roel, Titus, Fatimah, Sirin en Charif. De buurtmoestuin is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Initiatievenfonds.

Krijg jij ook groene kriebels en wil je aan de slag? Vertel ons je idee en we denken graag met je mee. Mail naar: zuidwest@utrecht.nl

WIJKWANDELING MET HANS-PETER

Wil jij Kanaleneiland ontdekken of juist beter leren kennen? Ga mee op een gezellige wijkwandeling door Kanaleneiland. Bewoner en Kanaleneilandkenner Hans-Peter Lassche neemt je mee door de wijk en laat je de meest interessante plekken zien. De wandeling duurt twee uur in totaal en deelname is gratis. – Donderdag 16 juni om 15.30 uur – Donderdag 30 juni om 15.30 uur Meelopen? Stuur een mail naar zuidwest@utrecht.nl en vermeld datum + aantal deelnemers.

AANPAK VERNIEUWEN ADENAUERLAAN, ATTLEEPLANTSOEN EN TRUMANLAAN

De plannen om deze drie straten in Kanaleneiland te vernieuwen zijn definitief. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de straat, de stoep, de parkeervakken, groen en het vernieuwen van een speelplek. Ook wordt het riool vernieuwd. Drempels en smallere straten, zorgen voor langzamer verkeer. Ben je benieuwd of heb je vragen? Kijk op www.utrecht.nl of mail naar kenn@utrecht.nl

SPREEKUUR WIJKWETHOUDER LINDA VOORTMAN

Een keer per maand houdt wijkwethouder Linda Voortman wijkspreekuur. Heb je vragen over of juist een idee voor je wijk en wil je met Linda in gesprek? Dat kan. Kijk op www.utrecht.nl/ zuidwest wanneer het eerstvolgende spreekuur is.