1 juni 2022 – Het programma van Utrecht 900 is bekend! We vieren 900 jaar Utrecht met honderden activiteiten, in alle tien wijken van de stad. Wat je allemaal kunt beleven tijdens het vijf maanden durende verjaardagsfeest? We geven je een voorproefje van het U900 programma.

Het bijzondere verjaardagsfeest begint op de Stadsdag (2 juni 2022) en duurt tot en met Sint-Maarten (11 november 2022). Onze stad bruist van de activiteiten door en voor Utrechters! Ga bijvoorbeeld kijken naar de Groate Utreg Kwis en test ook hoe goed jij ons stadsie kent. Geniet van een live optreden door stadsmuzikanten, die langs de wijken touren en van elk optreden een feestje maken. Laat je verwonderen door Paleis Lofen, de historische geboorteplek van onze stadsrechten, die vanaf 3 juni voor het eerst de deuren opent voor alle Utrechters.

VIER MEE, FEEST MEE!

In de agenda van Utrecht 900 Jaar staan bijna 200 feestelijke, inspirerende en sportieve activiteiten met als thema ‘Stad zonder muren’. En dat worden er nog veel meer, dus dat belooft wat! Om alvast in de stemming te komen tippen we een paar activiteiten bij jou in de wijk.

We beginnen met Grounding, een initiatief van drie Utrechtse fotografen, die bewoners zowel in beeld als bij elkaar brengen om elkaar te laten ontmoeten onder het genot van lekker eten. Met Amazing Grace breken Utrechtse vmbo-leerlingen zingend de muren af rondom sociale klasse, afkomst en kunstdisciplines. En ‘Utrecht ontmoet’ brengt Utrechters uit alle windstreken bij elkaar tijdens Wereldse Taalwandelingen in vijf wijken van de stad.

Meer? Zoek naar een leuke activiteit in een van de tien wijken van Utrecht in de U900 Agenda op www.utrecht900.nl. En volg U900 op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes.