12 februari 2022 – Het hing al even in de lucht maar is inmiddels definitief gecommuniceerd door het St-Gregorius College zelf. De deels vrije school en deels Descartes (HAVO/VWO) verhuist naar Nieuw Welgelegen aan de Grebbeberglaan in Transwijk.

Nu zijn naast de twee sporthallen en ruimten voor diverse gebruikers, drie scholen in het complex gehuisvest, te weten het Globe College, UniC en X11. Het Globe College verhuist op termijn naar (deels) nieuwbouw aan de Bontekoelaan en ook de andere twee scholen krijgen een nieuwe locatie. Alle ruimte die daarmee beschikbaar komt, is voor het Gregorius. De exacte verhuisdatum is nog niet bekend want er start eerst nog een flinke verbouwing aan de indeling en ruimtes zodat het goed aansluit bij het aangeboden onderwijs. Volgens de plannen zal het Gregorius uiterlijk augustus 2023 verhuizen naar het nieuwe gebouw.

Met de aanstaande verhuizing van het Gregorius College naar Nieuw Welgelegen wordt de school buren van het bureau van PCOU Willibrord scholengroep. Op de tweede verdieping van het gebouw waar het Gregorius wordt gehuisvest, komt een kantoorruimte beschikbaar voor de medewerkers van de scholengroep, die nu aan de Atoomweg werken.