Ik ben uit logeren geweest en dan niet een nachtje ergens slapen van het avondplasje tot het ochtendplasje, maar acht nachtjes mocht ik bij mijn vriendjes blijven.

Mijn vriendjes komen ook uit Griekenland, maar zij waren nog maar een pup toen ze daar weggingen. Zeker de kleinste, die ook van Lesbos komt, wil altijd van alles weten over hoe het daar is en dan vertel ik over de zon en dat het daar altijd warm is. Maar hier is het ook leuk hoor, ik snapte eigenlijk ook niet zo goed waarom mijn baasje weg ging. Het is nu het allerleukste in het park, met overal bladeren waar je ontzettend fijn in kunt snuffelen en misschien is er zelfs wel een lekker hapje te vinden, maar dat moet ik altijd stiekem doen.

Mijn logeerplek was trouwens fijn. We komen daar vaker en soms gaat mijn baasje dan weg, maar nog nooit was ik zo lang zonder haar en ik moest ook heel hard piepen toen ze weg ging. Ik wist dat ze niet snel weer terug zou komen, want ze had namelijk mijn dekentje, mijn knuffelbeer en het kauwtouw meegenomen.

Maar even over de logeerplek

Ze hebben daar enorm grote ramen en dan kun je over het hele park uitkijken. Mijn logeerbaasje had al heel snel een warme deken neergelegd op de grond, zodat ik daar lekker lang kon liggen luieren zonder dat ik een koude buik zou krijgen. Thuis zijn er ook wel ramen, maar die zijn niet zo groot en we wonen ook niet zo hoog, dus dat is anders. Ook hadden ze op het logeeradres iets heel fijns: er waren allemaal warme plekjes op de grond. Niet door een deken of een mand, maar de grond zelf was warm. Als ik dan nat was van het spelen buiten, kon ik daar lekker op liggen om op te drogen en weer warm te worden. Zo fijn!

Ik was trouwens wel weer heel blij toen mijn baasje weer kwam om me op te halen. Het was leuk om acht nachtjes bij mijn vriendjes te slapen, vergis je niet, maar toch slaap ik liever bij mijn eigen baasje, ook omdat ik dan alleen maar de aandacht met de kat hoef te delen, maar die houdt niet van knuffelen. Dus dat is helemaal opgelost. En mijn vriendjes? Die zie ik morgen weer in het park. Kunnen we weer samen snuffelen tussen de bladeren.