11 februari 2022 – Als nieuw redactielid van De Zuidwester beschrijf ik graag mijn favoriete plekken in Zuidwest Utrecht. Ik woon nu bijna twee jaar op Kanaleneiland en er zijn nog steeds nieuwe plekken om te ontdekken. Tips zijn en blijven dan ook zeker welkom via redactie@zuidwesterutrecht. nl. Voor nu: veel plezier met de onderstaande tips!

COFFEEMANIA BY BOOGH

Hier kom ik graag voor een lekkere kop koffie met een zoete snack of een goede lunch. Je wordt er altijd vriendelijk geholpen. Soms door mensen met hersenletsel die bij Coffeemania een werk- en leerplek hebben, waar ze door een professional worden begeleid. Daarnaast kun je bij Coffeemania ook terecht via de app ‘Too good to go’. Als je die app op je telefoon installeert, dan kun je een bon reserveren bij bijvoorbeeld Coffeemania (maar ook bij veel andere horecazaken en winkels in Utrecht!). Die bon wissel je in voor een Magic Box: een box vol met lekker eten dat die dag is overgebleven. Je kunt dan voor een klein bedrag smikkelen van vers brood, zelfgemaakte dips, taart en koeken. Ik vind het een topdeal!

BROUWERIJ DE KROMME HARING

Hou je van speciaalbier dat net even anders is dan wat je gewend bent? Dan is Brouwerij De Kromme Haring ook iets voor jou! Er worden regelmatig nieuwe bieren gemaakt en die kun je natuurlijk proeven in het café bij de brouwerij óf kopen en meenemen naar huis (of je doet beide, dat kan natuurlijk ook 😊).De bieren komen in blikken met vrolijk ontwikkelde tekeningen erop, waar ik altijd ook extra vrolijk van word. In de brouwerij liggen veel bordspellen, dus ga de strijd aan onder het genot van een heerlijk biertje.

PRINS CLAUSBRUG

In coronatijd ben ik veel meer gaan wandelen in en buiten de wijk Kanaleneiland, waar ik woon. Een van de favoriete routes is de Prins Clausbrug oversteken en door Papendorp wandelen. Zeker in de lente is dat extra leuk, want dan zijn er veel ganzenfamilies die in en rond de vijver hun kuikens grootbrengen. Het uitzicht op de brug vind ik altijd weer mooi. Zeker bij zonsondergang of om de grote vrachtschepen onder je door te zien varen. Ook als ik op pad ga op mijn racefiets is de Prins Clausbrug bijna altijd mijn eerste ‘klimmetje’ van de rit. Dan begin je meteen goed!

PARK TRANSWIJK

De wandelingen gaan ook vaak door Park Transwijk. Een groen park in de stad is altijd een publiekstrekker natuurlijk en daarom kan-ie niet op mijn lijstje ontbreken. Je kunt er bijvoorbeeld even bij de kinderboerderij naar de pasgeboren lammetjes of balkende ezels kijken (ook leuk voor volwassenen!). Ook als je een drukke werkdag hebt, dan is Park Transwijk perfect voor een rustig wandelrondje tussen het thuiswerken door, om je hoofd leeg te maken of inspiratie op te doen.

OP ROOSE

Last but not least kom ik ook graag bij Op Roose, het restaurant aan het Amsterdam-Rijnkanaal in de twee oudste huisjes van Kanaleneiland. Hier kun je terecht voor een kop koffie, uitgebreide lunch, borrel en/of diner. Een fijne hippe plek met een uitstekende menukaart. Je vindt hier vooral veel jongeren die de afgelopen jaren in Zuidwest Utrecht zijn komen wonen – net als ikzelf. De inrichting is een combinatie van de jaren 30-stijl van de huisjes en een moderne look. Je hebt perfect uitzicht op de Rooseveltboulevard en het Amsterdam-Rijnkanaal.