Wat betreft leuke en succesvolle sportinitiatieven in de wijk laten we in De Zuidwester regelmatig mooie voorbeelden passeren. Via het Wijkbureau werden wij getipt over Irfan, die op donderdagmiddag vrijwillig les geeft in BuurtThuis aan de Livingstonelaan. Het gaat om weerbaarheidstrainingen aan een groep jonge jongens en Irfan wil zijn lessen graag uitbreiden want er is veel animo. Ook wil hij graag een meidengroep opzetten. Het Wijkbureau heeft hem ondersteund met een aanvraag bij het Initiatievenfonds en werd zo zelf ook enthousiast.

Voor SportUtrecht, de verbindende partij op het gebied van sport en bewegen, zijn in de wijk Zuidwest Merel Heine Buijs en Soufiane Imoussaten actief als beweegmakelaar. Merel als aanspreekpunt op het gebied van onderwijs & sport en Soufiane voor jeugd & volwassenen. Je kunt ze op willekeurige momenten op straat tegenkomen, ze weten veel over de wijk en over wat er speelt op het gebied van sport en bewegen en kunnen daar leuk over vertellen. Daarnaast werkt SportUtrecht in Zuidwest ook met buurtsportcoaches in het wijksportteam. www.sportutrecht.nl/zuidwest/

Merel Heine Buijs Beweegmakelaar onderwijs & sport Aanspreekpunt voor scholen, sportclubs, organisaties die willen samenwerken om jeugd meer te laten sporten.

06 – 1824 2799 / merel.heine@sportutrecht.nl

 

Soufiane Imoussaten Beweegmakelaar Jeugd & Volwassen Aanspreekpunt voor wijkbewoners en zorg- en welzijnsorganisaties.

06-4207 0885 / soufiane.imoussaten@sportutrecht.nl