Lekkere lange zomerdagen – tijd voor een boek! De zomer staat weer voor de deur, tijd om lekker te ontspannen met een boek. Of je nu van romans of thrillers houdt, in de tuin leest, in het park of op het strand, hele avonden of af en toe een hoofdstuk: Zomerlezen is zorgeloos genieten. Ik heb bijvoorbeeld genoten van het boek Voor ik je loslaat, geschreven door Sally Hepworth. Een roman voor lezers die houden van verhalen die echt ergens over gaan. De terminaal zieke alleenstaande moeder Alice probeert de toekomst voor haar vijftienjarige dochter Zoe veilig te stellen. Alice heeft haar hoop gevestigd op Kate, een verpleegster, en Sonja, een sociaal werker. Thema van dit boek is het verlangen naar een familie in welke vorm dan ook. Het verhaal lijkt zwaar maar het is prachtig en met humor geschreven. Je leeft enorm mee met het leven van deze drie vrouwen en Zoe. Echt een boek waarvan je het jammer vindt dat het uit is. Gelukkig staat de bieb vol heerlijke verhalen en helpen wij lezers graag bij het vinden van de mooiste boeken.

BIEB ON TOUR

Deze zomer komt Bibliotheek Utrecht ook naar je toe met de mooiste verhalen: Bieb on tour, kom verhaal halen. Op een biebfiets toeren wij door Utrecht en strijken neer in parken, speeltuinen en op pleinen. Bekijk ter plekke het menu en kies het verhaal dat jij graag wilt horen. Voorlezers zorgen voor griezelverhalen, stadspoëzie, romantische verhalen of laten je lekker lachen. Voor jong én oud. Kijk op www.bibliotheekutrecht.nl/zomer wanneer de tour in de buurt is. En check dan meteen de speciale voorlezers, zoals Edo Brunner, Ingmar Heytze, nijntje of 3FM DJ Timur Perlin. Van zondag 18 juli t/m zondag 29 augustus in heel Utrecht. www.bibliotheekutrecht.nl/zomer

 

Ga op reis in een boek en beleef dat heerlijke Zomerlezengevoel – Veel plezier!

Nog een paar suggesties voor leuke boeken: