Als de coronamaatregelen het toelaten kunnen we dit jaar weer uitkijken naar een Buurtcamping in Park Transwijk. In februari meldden drie bewoners zich als campingbeheerder en in april organiseerden zij de eerste (digitale) bewonersbijeenkomst. Inmiddels breidt het team zich uit met enthousiaste bewoners om mee te denken over de organisatie. Wij vernamen van één van de campingbeheerders, Jasmijn van Katwijk, wat er te verwachten valt dit keer!

Dit jaar is de Buurtcamping in Park Transwijk gepland in het weekend van 16 tot en met 18 juli! Al in april vond de eerste digitale bewonersbijeenkomst plaats. Buurtbewoners uit Kanaleneiland, Transwijk, Dichterswijk én Rivierenwijk met een hart voor de wijk, die houden van ontmoeten en buiten zijn of met een leuk idee, konden zich als vrijwilliger melden om een gezellige Buurtcamping te organiseren. Een minivakantie in de eigen buurt vóór en met buurtgenoten. Ook kunnen vrijwilligers een rol spelen als campingbeheerder, dan ben je met je team verantwoordelijk voor het betrekken van bewoners en partners, het zorgen voor een leuk programma en het mogelijk maken van ontmoetingen. Iedereen kan doen waar hij of zij goed in is, wat hij of zij leuk vindt of wil leren. Beheerders en andere vrijwilligers worden hierin ondersteund door een Utrecht-breed netwerk: de Buurtcamping Raad.

Park Transwijk is bij uitstek een plek om met z’n allen te kamperen, ‘even’ tot rust te komen en buurtgenoten te ontmoeten. Een goed verhaal bij het kampvuur, een potje voetbal met je buur, een lekkere bbq en naar muziek luisteren van een bandje uit je eigen wijk. Tijdens de voorbereiden[1]de bewonersbijeenkomsten werd en wordt nagedacht over leuke activiteiten, lekker eten, gezellige spelletjes en natuurlijk marshmallows roosteren bij het kampvuur. Is er muzikaal talent in de wijk? Wil je iets sportiefs organiseren? Heb of ken je een onderneming die niet mag ontbreken of kun je een leuke workshop verzorgen? Iedereen is welkom om te helpen bij de organisatie. Er staan al leuke dingen op het programma, zoals een volleybaltoernooi, het leren kennen van je buren onder het mom van ‘first neighbour-dates’, een excursie naar leuke (horeca-)plekken in de buurt en natuurlijk een kampvuur en camping-disco!

Wil je ook meedenken over de Buurtcamping of heb je altijd al willen overnachten in Park Transwijk? Mail naar parktranswijk@debuurtcamping.nl of volg hen via onderstaande kanalen:

Sluit je aan bij de vrijwilligers Whatsappgroep https://chat.whatsapp.com/BCdhFZwhREM9iKwyB2qLXD

Meld je aan voor de campingkrant om op de hoogte te blijven Volg op Facebook: https://www.facebook.com/debuurtcampingparktranswijk Volg op Instagram: @buurtcampingparktranswijk www.debuurtcamping.nl/camping/buurtcamping-park-transwijk/