20 november 2023 – Wil je samen met buren een gezellig straatfeest of activiteit organiseren rond de feestdagen? Denk bijvoorbeeld aan een gezellig buurt-diner, een silent-nieuwjaarsdisco voor jongeren, kerststukjes maken met ouderen, een lichtjesoptocht met kinderen, een dansworkshop of misschien heb je zelf een veel beter idee. Via het initiatievenfonds van de gemeente kun je geld aanvragen voor bijvoorbeeld het huren van disco-apparatuur, het huren van partytent, tafels en stoelen, of voor het kopen van de spullen voor een lampionnenoptocht of een workshop. Een ander idee? Meld het aan! Kijk op www.utrecht.nl/initiatievenfonds.

Tekst: Hannah Janssen – wijkbureau zuidwest

Kanaleneiland-Zuid van het gas af
De gemeente Utrecht onderzoekt hoe Kanaleneiland-Zuid in de toekomst aardgasvrij wordt. Op 12 september organiseerden we een startbijeenkomst, om iedereen die op Kanaleneiland-Zuid woont of werkt te vertellen wat dat betekent. Gemist en benieuwd? Een filmpje, veel gestelde vragen en antwoorden en een verslag van de bijeenkomst zijn terug te vinden op de website denkmee.utrecht.nl/kanaleneilandzuid-aardgasvrij.

Daarnaast is omgevingsmanager Hang Phan van de gemeente Utrecht elke vrijdag van 10:00 tot 11:00 uur in de bibliotheek van Kanaleneiland om je vragen te beantwoorden. Woon je niet op Kanaleneiland-Zuid? Dan komt jouw woning later aan de beurt. Toch kun je ook nu al voor vragen over besparen, isoleren, de vervanging van je CV-ketel en je energierekening bij ons terecht. Ga voor meer informatie naar www.utrecht.nl/aardgasvrij.

Informatiemarkt Transwijk 11 januari
Er gebeurt veel in en om Transwijk. Op 11 januari organiseert de Gemeente Utrecht een informatiemarkt voor alle inwoners van Transwijk. Je kunt vragen stellen over een heel aantal projecten die de gemeente in en om de wijk uitvoert. Bijvoorbeeld over de herinrichting van de Europalaan, de openbare ruimte in de nieuwe wijk Merwede, betaald parkeren in Transwijk of het starten van een initiatief. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie, de tijden en de locatie op www.utrecht.nl/zuidwest/.

Goed idee voor de buurtagenda Kanaleneiland?
We zijn nog steeds op zoek naar goede ideeën voor Kanaleneiland! Want alleen samen maken we van de buurtagenda een succes. Een goed idee voor je buurt of straat? Ga naar www.utrecht.nl/buurtagendakanaleneiland/.