19 mei 2023 – In deze rubriek stellen we iedere editie van De Zuidwester vijf vragen aan een van de bewoners van Kanaleneiland, Transwijk of de Merwedekanaalzone. Deze keer is dat de ontzettend vriendelijke en enorm energieke Corry Bok uit Transwijk, die zich al langere tijd bijzonder actief inzet, ook in en voor haar buurt.

“Niet alleen maar toekijken, maar liever zelf achter de schermen!”

 1. Hoe lang woon je al in Transwijk?
  “In 1965 kwam ik in Utrecht wonen om me hier te specialiseren als kinderverpleegkundige. Dat kon niet in Den Helder, waar ik toen woonde. Utrecht is de geboortestad van mijn vader. Ik ben niet direct in Transwijk gaan wonen, dat is pas sinds 1972 het geval. En al die tijd op hetzelfde adres in woonflat De Hoogt aan de Van Weerden Poelmanlaan. Daarvoor heb ik gewoond aan de Nieuwegracht, de Oudegracht en de Lange Nieuwstraat.”
 2. Waarmee ben je zoal actief?
  “Ik ben inmiddels 81 en al langere tijd gepensioneerd, maar nog steeds erg druk en actief met verschillende dingen, zoals vrijwilligerswerk bij sociale en culturele instellingen. Denk aan Resto van Harte en Hart van Noord. Niet alleen maar toekijken past erg goed bij mij. Als bestuurslid was ik vijftien jaar verbonden aan de huurdersvereniging van mijn flat. Ik ben lid van het Utrechtse Klokkenluidersgilde omdat ik veel waarde hecht aan het behoud van cultureel erfgoed. En figureren doe ik regelmatig, ooit begonnen bij een productie van theatergroep Dogtroep op locatie in Utrecht!”
 3. Van welke voorzieningen in de buurt maak je gebruik?
  “Zowel in en buiten de stad was en ben ik actief. In Utrecht heb me bijvoorbeeld ingezet bij de Stadsschouwburg en DomUnder, mijn huurdersvereniging en de huurderskrant, de voormalige weggeeftafel bij Resto van Harte en inmiddels dus ook wat vaker bij Hart van Noord en als aanspreekpunt voor welzijnsorganisatie DOCK. Voorheen sportte ik bij een sportschool bij Sportpark Welgelegen, die later plaats moest maken voor het Globe College en naar elders verhuisde. Ik sport daar nog steeds, maar wel iets minder vaak.”
 4. Heb je veel familie, vrienden of kennissen in de buurt, de wijk of de stad wonen?
  “Uit een gezin van tien heb ik helaas nog slechts twee zussen en een broer over en die wonen niet in Utrecht. Ik ben nooit getrouwd, maar heb hier in de loop van de tijd wel veel mensen goed leren kennen. Onder andere een hele goede vriend, die inmiddels ook is overleden.”
 5. Heb je nog zoiets als een to do list?
  “Nee hoor, ik heb inmiddels al zoveel gedaan en ben nog zo actief dat ik mijn tijd daar prima mee door kom!”