6 maart 2023 – Nina van den Hurk López volgt momenteel de minor Fotojournalistiek en Beeldredactie bij de Hogeschool Utrecht. Zij woont zelf in Transwijk en heeft op straat enkele jongeren geportretteerd.

Sebastiaan Koppen


SEBASTIAAN KOPPEN (26)
– “Wat ik super vind aan Transwijk is de balans tussen rust en gezellige drukte. Over het algemeen is het een rustig gedeelte van Utrecht. In de zomer is het een stuk gezelliger, door festivals in Park Transwijk. Zo wordt er elk jaar het Bevrijdingsfestival georganiseerd en daar is jong en oud aanwezig.”

Lotte Roorda

LOTTE ROORDA (23) – “Ik woon sinds oktober in Transwijk, maar het voelt nu al echt als thuis. De wijk is heel gemoedelijk en tussen het thuiswerken door maak ik altijd een kleine wandeling. Ik heb ook al een aantal restaurantjes getest, zo is restaurant Het Goudhaantje één van mijn favorieten.”

Vincent Scholman

VINCENT SCHOLMAN (24) – “Een leuke plek om met je vrienden of familie heen te gaan op een zomerse avond is Brewpub De Kromme Haring. Ze maken hun eigen bier en die is heerlijk! Daarnaast is er soms ook live muziek en kan je er ook lekker eten.”

Joep Ooms

JOEP OOMS (25) – “Transwijk ligt op tien minuutjes fietsen van de stad af, lekker centraal! Zelf vind ik het altijd heerlijk om hard te lopen, dan maak ik een rondje Park Transwijk en ga ik vervolgens langs alle woonbootjes weer terug Transwijk
in.”