Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar al sinds eind mei dit jaar is op de parkeerplaats voor het FDC Centre bij het Krachtstation de zogenaamde sportieve Urban Fitbox in gebruik, een sportparcours bestaande uit verbouwde gebruikte containers, waaraan sportieve tools zoals ‘hanging bars’ zijn bevestigd. Het is een compacte, industriële en stoere plek geworden met alle voorzieningen en materialen voor gebruikers om er een efficiënte persoonlijke training te kunnen doen.

De Urban Fitbox is niet alleen gericht op de sportieve kwaliteiten, hij is ook innovatief en duurzaam. Er worden bijvoorbeeld milieubewuste plantjes geplaatst, die helpen bij het afvangen van fijnstof en die goed zijn voor insecten. Ook verminderen de plantjes hitte en/of wateroverlast. Een milieubewust dak wordt minder warm en ziet er ook leuker uit. Naast het groene aspect, is de Fitbox functioneel voor alle leeftijden. Een klimwand om de container heen geeft een extra functie en dimensie.

Het idee voor de Urban Fitbox kwam van eigenaar van Taekrosa en voormalig taekwondo-kampioen Angelo Rosalia. Hij wilde sporten in de buitenlucht interessant maken en zocht aansluiting bij het Ondernemersfonds Utrecht, dat ondernemers verbindt en stimuleert tot samenwerking om initiatieven en investeringen binnen hun wijk of buurt gezamenlijk te financieren. Inmiddels heeft er al een sportdag met studenten van ROC Midden Nederland plaatsgevonden en ook bestaande leerlingen van Taekrosa sporten er en zijn enthousiast!