Het klinkt als een simpele oproep en dat is het ook. Veel eetgelegenheden, ook in je eigen wijk, hebben het zwaar momenteel als gevolg van de strenge coronamaatregelen. Door af en toe een maaltijd bij ze te bestellen help je ze deze moeilijke tijd door en eet je zelf lekker én makkelijk. We helpen je op weg met een overzicht van eetgelegenheden in je buurt.

Voor Utrechtse horecaondernemers gaat 2020 ongetwijfeld de boeken in als een bijzonder zwaar en onzeker jaar. In afwachting van telkens nieuwe coronamaatregelen leefde men vaak van persconferentie naar persconferentie. Nóg een lockdown, aangescherpte maatregelen, extra steunpakketten maakten dat er sprake was van onzekerheid en teleurstelling. Toch bleven veel horecaondernemers positief door te zoeken naar andere/nieuwe mogelijkheden om hun zaak draaiende te houden.

Vanaf 15 december al weer gelden er nieuwe regels voor wat eet- en drinkgelegenheden binnen en buiten wel en niet mogen als gevolg van de coronamaatregelen. Gemeentes handhaven op deze maatregelen om het coronavirus tegen te gaan en blijven daarnaast ook op de Drank- en Horecawet handhaven. Cafés en restaurants of eetgelegenheden zijn daarom gesloten, maar het afhalen en bezorgen van eten en drinken is toegestaan mits aan alle regels daarvoor wordt voldaan.

De nieuwe coronamaatregelen treffen de Utrechtse horeca hard. Onevenredig hard, vinden veel ondernemers. Terwijl de besmettingsgraad er relatief laag ligt (onder de vijf procent) is de horeca zwaar de dupe van de bijzonder strenge maatregelen. Waar voor sommige ondernemers het afhalen of bezorgen van maaltijden al business as usual was, zijn veel anderen daar inmiddels noodgedwongen mee gestart,om zo het hoofd nog boven water te kunnen houden en toch nog wat omzet te draaien.

Bar Bolsjewiek in De Stadstuin aan de Europalaan vierde ondanks de lockdown afgelopen 1 februari, dat ze een jaar eerder de deuren openden met ruim 200 gasten over de vloer. Er volgde een jaar met weinig normale openingsuren
en daardoor flink wat tegenslag, maar met het opzetten van een afhaalmogelijkheid lukt het tot nu toe om het hoofd boven water te houden. En ook bij Resto VanHarte kon je in het 3G-centrum aan de Bernadottelaan elke dinsdag een lekker driegangendiner reserveren en afhalen. Even de deur uit, tijd ook voor een gezellig praatje en thuiskomen met een heerlijk diner. De animo was en is prima en gemiddeld loopt het goed, vernamen wij van Restomanager Jolanda Panis!

Bij De Eetplaneet aan de Grebbeberglaan werd de aandacht verlegd van de bar en het restaurant naar wat men VITRINE noemt, een winkel in traiteur en deli stijl, met een keur aan ambachtelijke producten voor levensgenieters en thuiskoks. Eenvoudig thuis op te warmen en af te maken. En zo werd er heel wat aangepast, veranderd en geëxperimenteerd de afgelopen tijd in de hoop het leed wat te verzachten. En daar kunnen wij allemaal aan meehelpen door af en toe eens een lekkere maaltijd te bestellen bij één van de vele wijkrestaurants of eetgelegenheden. Misschien helpt ons overzicht daarbij. En mochten de maatregelen bij het verschijnen van deze krant inmiddels net zijn versoepeld, ga dan snel (weer) eens bij ze eten!

 

KANALENEILAND

OP ROOSE
Rooseveltlaan 505
3527AD Utrecht
www.oproose.nl

Op Roose vind je aan de voet van de Prins Clausbrug in de twee oudste huisjes van Kanaleneiland, waar later de wijk om heen gebouwd is. Je kunt er terecht voor een laat ontbijt, lunch, borrel en diner. De wisselende menukaart is verrassend en lekker.

RESTO VANHARTE
3Generatiecentrum Bernadottelaan 23
3527GA Utrecht
www.restovanharte.nl

Resto VanHarte op Kanaleneiland is een sociaal buurtrestaurant. Buurtbewoners ontmoeten elkaar in het 3Generatiecentrum en genieten samen van een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner.

MONDIAL FISH
Bernadottelaan 146
3527 GB Utrecht
T 030-6628437

Vorig jaar is de tweede vestiging geopend op Kanaleneiland in winkelcentrum Nova. Ook hier kun je terecht voor de lekkerste vismaaltijden.

AICHA RESTAURANT
Bernadottelaan 37
3527GA Utrecht
T 030-269 0122

Aicha restaurant is sinds begin november 2020 geopend voor schotels, broodjes, burgers, Durum, kapsalon, pizza’s, pasta, panini, soepen, salades, tajine én toetjes.

LOK FU
Vasco Da Gamalaan 9
3526ER Utrecht
www.lokfuutrecht.nl

Chinees-Indisch restaurant Lok Fu in winkelcentrum Vasco De Gama biedt een uitgebreide kaart met heerlijke diner specialiteiten met regelmatig bijzondere acties.

WOK & MORE
Marco Pololaan 361
3526GG Utrecht
www.wokenmore.nl

Met een vrij uitgebreide menukaart kun je bij Wok & More terecht voor uiteenlopende maaltijden. Van wokschotels en burgermenu’s tot broodjes en snacks. Bezorgen of afhalen.

BUENOS LUNCHROOM
Columbuslaan 271
3526EG Utrecht
T 06-83058056

Voor een lekkere verse lunch of snack ben je hier aan het goede adres. Panini’s, Turkse pizza’s, burgers, diverse broodjes of menu’s. Meer dan genoeg keuze.

PRINS CASPIAN
Trumanlaan 70
3527BR Utrecht
www.prinscaspian.nl

Eetcafé Prins Caspian serveert doordeweeks verschillende soorten traditionele Iraanse broodjes, warme dranken en desserts. Koffie wordt door hen zelf gemalen en vers gemaakt, net als alle zoetigheden.

TRANSWIJK

RESTAURANT ZINNIA
Koeriersterslaan 101
3526ZC Utrecht
www.restaurantzinnia.nl

Bij restaurant Zinnia in Park Transwijk kun je onbeperkt genieten van de Aziatische keuken voor een vaste prijs! Er valt te kiezen uit meer dan honderd gerechten, inclusief een uitgebreid dessertbuffet!

DE EETPLANEET
Grebbeberglaan 15
3527VX Utrecht
www.de-eetplaneet.nl

Aan de Grebbeberglaan 15 in Utrecht bevindt zich sinds februari 2020 De Eetplaneet. Een culinaire werkplaats met restaurant, bar, koffiehoek, vergaderzalen en een besloten terras bij mooi weer.

WOONBOULEVARD

SANDWICH STORIES
Eendrachtlaan 100
3526LB Uttrecht
www.sandwichstories.nl

Wil je eenmalig of op regelmatige basis een waanzinnige lunch bestellen? Het kan allemaal bij Sandwich Stories op Woonboulevard Utrecht voor zowel kleine als grote groepen, flexibel en bezorgd wanneer jij het wilt.

MERWEDE KANAALZONE

DE KLUB
Europalaan 2B
3526KS Utrecht
www.deklub.nl

De Klub is een restaurant voor lunch en diner in creatieve broedplaats De Vechtclub. Een moderne maar tijdloze bistro met een kleine kaart waar je voor een goede prijs ongelofelijk lekker kunt eten.

BAR BOLSJEWIEK
Europalaan 20
3526KS Utrecht
www.barbolsjewiek.nl

Bij Bar Bolsjewiek in de Stadstuin aan de Europalaan kun je terecht voor verschillende lunchgerechten, koffie to go en vanaf 17:00 uur voor een heerlijke ovenpizza.

CAFÉ KEET
Kanaalweg 30
3526KM Utrecht
www.cafekeet.nl

Voor onder andere koffie, sappen, taartjes, lunch, fris, wijn en bier kun je altijd gewoon binnenlopen bij Caf;e Keet in Kanaal30 langs het Merwedekanaal. En op donderdag en vrijdag worden er lekkere avondgerechten voor je gekookt.

./RESTAURANT
Europalaan 100
3526KS Utrecht
www.dotslash.nl

Op de begane grond van scaleup hub Dotslash aan de Europalaan vind je ./restaurant. Een plek waar huurders en omwonenden terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en te genieten van een kop koffie, lekkere lunch of een dagelijks wisselende verse daghap voor €7.50.