Op zaterdag 26 februari 2022 gaat/ging om 21.00 uur de documentaire ‘De mens hoeft niet te lijden’ in première bij RTV Utrecht. De documentaire vertelt het verhaal van een veranderend Kanaleneiland. In de jaren ’50 gebouwd als een symbool van naoorlogse wederopbouw, in de jaren ’70 in verval geraakt en sinds het begin van deze eeuw begonnen aan een wederopstanding.

Documentairemaker Ed Spil sprak een jaar lang met oud- en nieuwkomers in de wijk. Het leverde interessante televisie op rond actuele thema’s als gentrificatie en diversiteit in een prachtwijk. Oud-bewoners halen herinneringen op, en de nieuwkomers zoeken er hun eigen weg naar een toekomst. Zeer relevant in tijden van gemeenteraadsverkiezingen. De film toont ook de ruimtelijke kwaliteit van de wijk, met de Prins Clausbrug en het Amsterdam-Rijnkanaal als visuele metaforen voor het oude en het nieuwe Kanaleneiland.

Voor meer informatie: info@uindewijk.nl of 06-4714 0457.